Gå til innholdet

Hvorfor velge et vannfilter med keramikk?

Rent og trygt drikkevann med keramiske vannfiltre 

I jakten på god helse og velvære er vannets rolle viktig. Keramiske filtre stammer fra begynnelsen av 1800 tallet og er en av de eldste metodene for å sikre god vannkvalitet. Keramiske filtre er laget av en blanding av leire og brennbare materialer som brennes. Under denne prosedyren skapes en fin pore struktur. Porestrukturen er unik og virker som en barriere mot alle mikrobielle forurensninger. Mikroskopiske porer stopper blant annet effektivt alle bakterier, mikroplast og andre urenheter i vannet.  

Keramiske vannfiltre forbedrer smaken på springvannet i tillegg til at det blant annet fjerner skadelige forurensninger som bakterier, tungmetaller, plast og plantevernmidler. Keramiske filtre er også et bærekraftig valg- de er laget av 100% naturlige materialer og er et miljøvennlig alternativ til flaskevann. I vårt produkt sortiment finner du flere drikkevannsfiltre med teknologi som bruker keramikk som en del av renseprosessen. Les mer om vår filterteknologi for drikkevannsfiltre i bloggartikkelen "Vår unike renseteknologi gir trygt, rent og godt vann i alle settinger".

Her er en liten oversikt over hvorfor keramiske vannfiltre er et godt valg for alle som setter pris på helse, renhet og en naturlig livsstil: 

1. Naturlig vannrensing: Keramiske vannfiltre benytter naturens egen kraft til rensing av vann. Det finporede keramiske materialet fungerer som en naturlig barriere mot urenheter, partikler og bakterier, og gir en grundig filtrering uten behov for kjemiske tilsetningsstoffer.(1) 

2. Trygg og pålitelig vannrensing: Så lenge du får vann ut av et keramisk filter er det helt trygt å drikke. Faller trykket eller det blir tett er det på tide med rengjøring av filteret og etterhvert bytte til et nytt keramisk filter.  

3. Bevarer næringsstoffer: Keramiske vannfiltre fjerner uønskede forurensninger mens de bevarer de viktige mineralene som er essensielle for kroppens velvære. Renseprosessen sikrer dermed ikke bare vannets renhet, men også en balansert tilførsel av mineraler som kroppen trenger for å fungere optimalt.(2)  

4. Miljøvennlig: Keramiske vannfiltre er et bærekraftig alternativ til engangs-plastflasker og tradisjonelle filtreringssystemer som krever hyppigere utskifting av filterelementer. Våre drikkevannsfilter systemer med keramikk bruker ikke elektrisitet, bare naturlig vanntrykk- i motsetning til for eksempel RO anlegg som krever energi. Ved å velge et keramisk vannfilter, reduserer du plastavfall og minimerer miljøpåvirkningen, samtidig som du nyter fordelene med friskt og rent vann.(3)  

5. Lang holdbarhet: Keramiske vannfiltre er designet for lang levetid og minimalt med vedlikehold. Med riktig vedlikehold og jevnlig skifte av keramikk, kan keramiske vannfiltersystemer vare i mange år, noe som gjør de til en langsiktig investering i både helse og miljø. De keramiske vannfilter systemene har en robust konstruksjon, er enkle å montere, drifte og vedlikeholde- tilsammen gjør dette keramiske vannfilter system til et pålitelig valg for de som ønsker langvarig trygt og godt vann.(4)  

6. Økonomisk: På lang sikt sparer keramiske vannfiltre deg for penger ved blant annet å eliminere behovet for kjøp av flaskevann eller hyppige filterbytter. Det kreves heller ikke strøm for å drifte vannfilterert - kun vanntrykk. Investeringen i et keramisk filter system kompenseres raskt av besparelsene og filtrenes pålitelige ytelse.(5) 

Med det keramiske filterets naturlige filtreringsevne, bærekraftighet og økonomiske fordeler, er keramiske vannfiltre en investering i både helse og planetens fremtid.  

Noen av våre filtersystemer med keramikk som rensekomponent: 

Eco Gravity- et mobilt vannfilter for blant annet hytte, båt og bobil. Passer like godt på benken hjemme som i bobilen! Består av to forsølvede keramiske filtre med kull i senter. Teknologien gir trygt vann fra enhver ferskvannskilde som bekk, tjern, elv og fjellvann. Keramikken fjerner og så skadelige stoffer som sprøytemidler og andre kjemikalier. 

Rent Vann Hjem vannfilter- et komplett system med drikkevannskran, rør/ koblinger og vannfilter. Monteres enkelt i skapet under vasken. Består av et HP filter og et forsølvet keramisk filter med kullblokkstav, som gir garantert klart, trygt, sunt og godt vann uansett vannkvalitet på inntaksvannet. 

Rent Vann Hytte vannfilter- et komplett system med drikkevannskran, rør/ koblinger og vannfilter. Monteres enkelt i skapet under vasken. Dette filteret har i tillegg til et HP filter og et keramisk element, et ekstra grovfilter. Dette vannfilter systemet er ideelt der det forekommer større partikler i vannet. Et grovfilter forlenger levetiden på de andre filtrene og hindrer tilstopping av keramikken- noe som fører til sjeldnere behov for rengjøring av keramikken. 

Eco Friendly komplett vannfilter pakke- med treveiskran, rør/ koblinger og vannfilter. Her trenger du ikke egen drikkevannskran. En treveiskran har ulike utløp for renset og filtrert vann, og forbruksvannet. Monteres enkelt i skapet under vasken. Består av et HP filter og et forsølvet keramisk filter med kullblokkstav, som gir optimal vannkvalitet!

Tenker du på å montere et drikkevannsfilter? Les bloggartikkelen "Hvilket drikkevannsfilter trenger jeg?"

Les mer om vann og helse i blogginnlegget “Vann- nøkkelen til god helse". 

Les mer om vår filterteknologi for drikkevannsfiltre i bloggartikkelen "Vår unike renseteknologi gir trygt, rent og godt vann i alle settinger"

 

Kilder: 

(1)“Effectiveness of Ceramic Filtration for Drinking Water Treatment in Cambodia" - The Water Project 

(2) “Ceramic Water Filters: Effective Household Drinking Water Treatment for Pathogen Removal" - CDC 

(3) “Sustainable Ceramic Water Filter Production and Use in Nepal" - Environmental Science & Technology 

(4)“Effectiveness of Ceramic Filtration for Drinking Water Treatment in Bangladesh" - The Water Project 

(5) “Cost-Effectiveness of Introducing a Household Ceramic Water Filter Intervention to Prevent Diarrheal Disease in Kibera, Kenya" - American Journal of Tropical Medicine and Hygiene 

 

Adresse
Verpetveien 56, 1543 Vestby
Telefon
+4745426200
E-postadresse
post@ecowater.no
Foretaksregisteret
860372452
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business